Голова Нацбанку готовий до аргументованої дискусії щодо фінансових обмежень для ухилянтів

Керівництво Нацбанку готове обговорювати введення обмежень доступу до банківських послуг для ухилянтів. Про це заявив голова Нацбанку Андрій Пишний у телеінтерв'ю, пише Телеграм-канал "Украина Сейчас: новости, война, россия" 8 січня.

"Ми взяли до відома цей законопроєкт. Я думаю, що в процесі його опрацювання в парламенті у нас повинні відбутися дискусії, обмін думками. Наразі необхідно розуміти, що питання мобілізації не входить в зону компетенції Національнго банку. Це проблематика Міністерства оборони, Уряду, Генерального штабу. Якщо буде потреба - а вона скоріш за все виникне - то ми візьмемо участь у дискусії", - сказав Пишний.

При цьому він підкреслив, що "ця дискусія буде, як завжди, аргументованою, достатньо глибокою, і, я переконаний, виведе нас на оптимальний варіант рішення і формулювань законопроєкту".

Раніше Лубінець заявив, що деякі норми законопроєкту про мобілізацію суперечать Конституції.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті