Голова Міжнародного агентства з атомної енергії приїхав в Україну

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Ґроссі  розпочав свій 10-й візит до України із зустрічей з високопосадовцями. Про це він 3 вересня написав у соцмережі X, - пише Радіо Свобода.

Днем раніше Ґроссі підкреслив важливість своєї місії, заявивши: «Я їду на українську Запорізьку [атомну електростанцію], щоб продовжити нашу допомогу і допомогти запобігти ядерному інциденту».

Раніше постійне Представництво України при міжнародних організаціях у Відні в офіційній ноті на адресу МАГАТЕ наголосило, що російський масований удар по критично важливій інфраструктурі української енергосистеми 26 серпня мав на меті порушити роботу атомних електростанцій (АЕС) України.

Запорізька АЕС – найбільша атомна електростанція Європи. Російські війська окупували місто Енергодар і розташовану поблизу нього Запорізьку АЕС на початку березня 2022 року.

Територія станції періодично зазнає обстрілів, в яких Україна і Росія звинувачують одна одну. Українська влада вже заявляла, що російська армія використовувала ЗАЕС для зберігання військової техніки і дислокації своїх військовослужбовців.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті