Голова Кримськотатарського ресурсного центру заявив, що росіяни хочуть провести у Криму нову хвилю мобілізації

До виборів у держдуму РФ росіяни планують мобілізувати в окупованому Криму 3 тисячі осіб: одну тисячу осіб окупанти планують мобілізувати у ЗС РФ,  які підпорядковуються міноборони росії, а дві тисячі – у приватні військові компанії. Про це повідомив член Меджлісу кримськотатарського народу, голова Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв в ефірі "Громадського радіо" 6 вересня.

"До виборів у держдуму росії в окупованому Криму росіяни хочуть мобілізувати 3 тисячі осіб. 1 тисячу мобілізувати хочуть у ЗС РФ, які підпорядковуються міноборони росії і 2 тисячі осіб мобілізувати у ПВК", – сказав Барієв. 

Він зазначив, що також росіяни активізували роботу комісій мобілізаційних. 

"На гуртовому продуктовому ринку у Сімферополі проходили представники мобілізаційних комісій і вони роздавали повістки всім особам не слов’янської зовнішності. Кримським татарам, кавказцям, людям, які приїхали у Крим з центральної Азії", – розповів Барієв. 

За його словами, з 20 вересня росіяни збираються почати нову хвилю мобілізації. Це буде масова мобілізація, росіяни будуть масово мобілізувати людей. Багато людей, за словами Барієва, думають, що робити, щоб не потрапити до лав ЗС РФ. 

Раніше з посиланням на Барієва повідомлялось, що у в’язницях РФ утримують 175 політв’язнів, з яких 117 - представники кримськотатарського народу. За 6 місяців 2023 року було зафіксовано 101 затримання, з них 66 - щодо корінного народу.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті