Глава зовнішньої розвідки ФРН: До кінця цього десятиліття Росія буде в змозі напасти на НАТО

Німеччина перебуває у прямому протистоянні з Росією, збройні сили РФ до кінця цього десятиліття будуть у змозі напасти на НАТО. З такою оцінкою на слуханнях у Бундестазі виступив 62-річний Бруно Каль - голова Федеральної розвідувальної служби Німеччини (БНД, зовнішня розвідка), - повідомляє Телеграм-канал «BILD на русском».

За словами Бруно Каля, Путін стурбований не тільки Україною, але «насправді і створенням нового світопорядку», а спецслужби РФ діють дедалі активніше «без жодних докорів сумління».

«Мабуть, до кінця цього десятиліття російські збройні сили будуть у змозі здійснити напад на НАТО, - сказав Каль. - Кремль розглядає ФРН як ворога. <...> Ми перебуваємо в прямому протистоянні з Росією. <...> Путін перевірятиме «червоні лінії» Заходу».

На слуханнях також виступив Томас Хальденванг - глава Відомства із захисту конституції Німеччини (контррозвідка). «Ми спостерігаємо агресивні дії російських спецслужб», - заявив він. За його оцінкою, російське шпигунство і диверсії в Німеччині зростають «як якісно, так і кількісно».

Глава Служби військової контррозвідки (MAD) Мартіна Розенберг заявила, що кількість спроб стеження за так званою критичною інфраструктурою стала «тривожно» високою. «У центрі уваги - бундесвер, чи то постачання німецької зброї в Україну, чи то підготовка військових, чи то виробництво зброї, чи то саботаж, щоб створити відчуття незахищеності за допомогою диверсій», - сказала вона.

Як повідомлялося, новий генсек НАТО заявив, що «Путін не доб'ється свого, Україна здобуде перемогу».

Статті

Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Всі статті