Глава Курської області РФ підтвердив спробу прориву кордону з боку України

Глава Курської області РФ підтвердив спробу прориву кордону з боку України. Про це повідомляє ВВС.

Про захід української диверсійно-розвідувальної групи на територію Курської області повідомили у вівторок вранці провоенні телеграм-канали і місцеві пабліки.

Прокремлівський телеграм-канал Mash стверджував, що близько 9-ї години ранку кордон перетнули приблизно 100 озброєних людей на важкій техніці, але їх нібито було відкинуто.

Про відбиту атаку заявив у своєму телеграм-каналі і т.в.о. губернатора Курської області Олексій Смирнов: "Сьогодні з Суджанського і Кореневського районів надходить інформація про спроби прориву ЗСУ на територію Курської області. Бійці Прикордонної служби ФСБ Росії та Збройних Сил РФ не допустили прориву кордону".

Раніше стало відомо про обстріли населених пунктів Суджа і Заолешенка. У соцмережах з'явилися відеозаписи, на яких видно пошкодження будинків і автомобілів, чути звук сирени. Місцева влада повідомила, що 11 осіб дістали поранення.

Тим часом, як передають російські військові телеграм-канали, бої в Курській області тривають. 

"За наявними первинними даними з кількох джерел, противнику вдалося завести кілька одиниць бронетехніки на нашу територію, - пише канал "Два майори". - Напрямок Курилівка і Гончарівка, ворог кидком намагається пробитися вцілілими танками. Обстановка залишається складною. Йде обстріл ЗСУ міста Суджа".

Українська сторона загострення обстановки в російському прикордонні не коментувала, вказується в повідомленні.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті