Глава Євроради Мішель закликав позбавити Росію членства в Раді безпеки ООН

Глава Євроради Шарль Мішель закликав позбавити Росію членства в Раді безпеки ООН. Про це він заявив в інтерв'ю RTVi.

"Думаю, що в міжнародному праві є недолік, якщо постійний член Ради безпеки ООН, у цьому випадку Росія, кричуще порушує міжнародне право. На мій погляд, слід би встановити механізм припинення членства: я не говорю про повне виключення Росії, але як мінімум про припинення членства Росії в Раді безпеки", - сказав Мішель.

Зараз запровадити цей механізм неможливо, навіть незважаючи на те, що РФ кричуще порушує міжнародне право. Це пов'язано з тим, що подібне "приведе в глухий кут сам концепт безпеки ООН".

"Ми добре бачили, що до початку війни в Україні концепт безпеки ООН вже сильно барахлив і мав чимало труднощів у функціонуванні при вирішенні великих міжнародних проблем. Отже, я серед тих, хто вважає, що рано чи пізно реформа функціонування ООН буде обов'язковою", - додав Мішель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна готує офіційні докази незаконного перебування РФ у Раді безпеки ООН.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті