Гірники Ростовської області позаздрили шахтарям «ДНР» і «ЛНР» і зажадали собі такі самі податкові пільги

Влада Ростовської області та керівники вугледобувних підприємств регіону підготували звернення до міністра економічного розвитку РФ Максима Решетнікова, у якому просять запровадити для них такі самі податкові преференції для вугільної промисловості, які діють у так званих «ДНР» і «ЛНР». Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Приводом для появи ініціативи стали нерівні умови роботи вугільників на окупованому Донбасі та в Ростовській області, що робить донське вугілля неконкурентноздатним.

«Вуглепром ДНР і ЛНР у рамках особливої економічної зони отримав безпрецедентні преференції. Там майже обнулено багато податків, а страхові збори з фонду оплати праці знижено вчетверо. У підсумку, у собівартості однієї тонни вугілля, виробленої в Ростовській області і, наприклад, у ДНР, різниця в податковому навантаженні - 88 разів», - скаржаться керівники області та місцевого вуглепрому.

За їхніми словами, донське вугілля стало неконкурентноздатним на ринку порівняно з вугіллям з окупованого Донбасу. На складах накопичилося понад 1 млн тонн нереалізованого вугілля.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті