Генерал Міллі: росії доведеться зрозуміти, що Україну їй не перемогти

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі в інтерв'ю журналу Foreign Affairs заявив, що росії доведеться зрозуміти: Україну їй не перемогти. Про це повідомляє "Голос Америки".

Завдяки допомозі, наданій США та іншими західними країнами, українські війська мають сьогодні можливість проводити наступальні операції; їхня можливість оборонятися також значно розширилася в порівнянні з тим, що було всього рік тому, - сказав генерал Марк Міллі.

«Вони можуть як вести наступ, так і тримати оборону, – пояснив генерал. – Їм належить зробити значну роботу з планування, координації тощо, якщо вони будуть проводити наступальну операцію, але до наступу та оборони вони готові».

За його словами, обом сторонам буде непросто досягти своїх політичних цілей військовим шляхом.

«І, відверто кажучи, я не думаю, що така ймовірність цього року велика, – наголосив Міллі. – Але я вважаю, що росіяни зазнали величезних втрат. Їхня економіка серйозно постраждала. І я думаю, що раціонально (мислячі) люди, (що беруть участь) у процесі прийняття рішень у Росії, дійдуть висновку – я вважаю, протягом кількох місяців чи року чи двох – але вони дійдуть висновку, що витрати перевищують вигоду, і настане час щось робити – принаймні щодо переговорів».

«Я не знаю, коли Путін буде готовий це зробити, але певного моменту, якщо він раціональний, він повинен це зробити, – сказав генерал. - Він може закінчити війну сьогодні. Звичайно, він має політичні обмеження, характерні для російської політики. Але їм доведеться це зрозуміти, бо вони не переможуть».

При цьому голова Об'єднаного комітету начальників штабів наголосив, що ніхто не зацікавлений у ескалації війни: ні США, ні НАТО, ні путін, ні Україна.

«Наслідки збройного конфлікту між США та Росією або будь-якою країною НАТО та Росією будуть руйнівними для обох сторін», – пояснив генерал Міллі.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті