Генерал Марченко: Ми будемо відвойовувати Крим, так само як Херсон, Луганськ і Донецьк

Україна може звільнити окупований Крим воєнним шляхом. Про це сказав генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко, який командував обороною Миколаєва на початку повномасштабного вторгнення РФ і зараз знову перебуває на південному напрямку в інтерв'ю "РБК.Україна".

"Так. Ми і будемо його (Крим, - Ред.) звільняти військовим шляхом. Ніхто від нього не відмовлявся. Крим – це Україна, це наша земля, там наші люди, які досі змушені сидіти в окупації. Ніхто не давав росії права прийти, забрати шмат землі і сказати, що "це моє". Ми відвойовуватимемо Крим, так само як ми відвойовуватимемо Херсон, Луганськ і Донецьк", - сказав Марченко.

На уточнююче питання, чи потрібно для цього знищити Кримський міст, він відповів: "Так, це необхідний захід для того, щоб позбавити їх можливості надавати резерви та посилювати свої війська з території росії".

Щодо ситуації зі звільненням Херсонщини, генерал-майор не уточнив, коли розпочнеться наша наступальна операція.

"На жаль, я не можу сказати вам ні термінів, ні дати. Але хочу передати херсонцям - нехай трішки потерплять, це буде не так довго, як усі очікують. Це буде швидко. Нехай ще трішки протримаються. Ми про них не забуваємо, ніхто не відмовляється від свого народу, ми прийдемо їм на допомогу, але нехай трохи почекають. Найближчим часом вони побачать і почують", - пообіцяв Марченко.

Відповідаючи на запитання, які завдання у військовому плані для України є досяжними до кінця цього року, генерал Марченко назвав звільнення Херсона.

"Херсон – 100%. Тобто звільнення Херсона та закінчення активної фази ведення війни, а потім уже відбуватимуться якісь більш локальні військові дії. Але до кінця року ми маємо закінчити основну фазу цієї війни", - підсумував військовий.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті