Гарантії безпеки для України можуть оформити вже у наступному році - WSJ

США та Європейські союзники розробляють гарантії безпеки для України, але укладання таких угод може закінчитися не раніше 2024 року. Про це повідомляє Wall Street Journal із посиланням на власні джерела 29 серпня.

За інформацією їх джерел, перемовини з Україною розпочали тільки США та Великобританія. Найближчими дня повинна приєднатися Франція.

За словами джерела, в учасників поки що немає єдиної думки про те, якими мають бути зобов'язання сторін.

Також, за даними видання, у Європі побоються, що у разі перемоги Дональда Трампа на виборах президента, США скоротять обсяги коштів що виділяються Україні.

Європейські чиновники мають бути впевнені в тому, що оборонні підприємства Євросоюзу зможуть допомогти Україні, не знижуючи потреб своїх потреб у поповненні запасів. При цьому не у всіх держав ЄС рівень оборонної промисловості можна порівняти з американським, йдеться у публікації.

Нагадаємо, що Зеленський пообіцяв потужний вересень для України.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті