"Фіктивні референдуми путіна тхнуть відчаєм". В Сенаті США зареєстровано законопроект про невизнання російської анексії

Новий законопроект про невизнання російської анексії українських територій зареєстровано в Сенаті США. Про це повідомляє "Голос Америки".

Ініціаторами документу виступили сенатори від обох провідних партій: республіканець Марко Рубіо та демократ Дік Дурбін.

У заяві сенаторів мовиться, що законопроект пов'язаний із оголошеними планами путіна провести референдуми на окупованих росіянами українських територіях, щоб їх анексувати.

Документ покликаний "зміцнити американську підтримку України та не допустити спроб змусити Україну відмовитися від своєї суверенної території".

Якщо буде ухвалений, законопроект вимагатиме від влади США не визнавати російські претензії на будь-яку частину української території, а також заборонить державним установам США надавати допомогу чи якимось чином сприяти визнанню російських претензій на українську територію.

"Путін є справжнім агресором у цій війні, і він намагається необґрунтовано захопити суверенну демократичну країну. Сполучені Штати не можуть визнати претензії Путіна, інакше ми ризикуємо створити небезпечний прецедент для наслідування іншими авторитарними режимами, такими як Комуністична партія Китаю", - заявив один із співавторів законопроекту сенатор Марк Рубіо.

"Фіктивні референдуми, яким погрожує Путін, тхнуть відчаєм. Світ знає, що війна в Україні є катастрофою, і дедалі більше це розуміє російський народ, який втомився від того, що їхні діти гинуть через викривлену ностальгію Путіна за радянською антиутопією. Сьогоднішній законопроект підтверджує нашу відданість українському народу і те, що США ніколи не визнають суверенні українські території частиною Росії", - сказав про цей законопроект співавтор від Демократичної партії сенатор Дік Дурбін.

Як повідомлялося, НАТО у відповідь на фіктивні референдуми збільшить допомогу Україні.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті