Формула миру з пунктами справедливого завершення війни буде готова до листопада - Зеленський

Роботу над Формулою миру буде завершено до листопада поточного року та представлено на другому Саміті миру. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.на саміті "Україна - Південно-Східна Європа" в Дубровнику (Хорватія), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З липня ми працюємо над Формулою миру, і в листопаді вона вже буде вся готова з усіма умовами, в яких прописано справедливе завершення війни. Це буде зроблено на другому Саміті миру", - сказав Зеленський. 

За його словами, "природно виникає запитання, як примусити Росію взяти в цьому участь" і виконувати Формулу миру.

"Зараз Росія уникає чесної та відвертої дипломатії. І саме тому ми в Україні розробили план заходів, здатний виправити поточну ситуацію майбутнім Самітом миру. Це план, який забезпечить досягнення надійної стабільності та який дасть змогу позбавити Росію можливості далі загрожувати Європі", - сказав президент.

Зеленський зазначив, що цей план уже був представлений США як найбільшому донору у сфері безпеки, й зараз Україна ділиться цим планом з усіма країнами-партнерами для досягнення його цілей.

Нагадаємо, раніше у МЗС Німеччини окреслили ключові моменти можливих мирних переговорів між Україною та РФ. 

Статті

Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Всі статті