Фонд "Повернись живим" зібрав понад 4 мільярди гривень для ЗСУ з початку року

Фонд "Повернись живим" зібрав на потреби Збройних сил України понад 4 мільярди гривень від початку війни без урахування криптовалюти. Про це повідомили на фейсбук-сторінці фонду.

"Понад 4 000 000 000 гривень переказали нам благодійники від початку 2022 року. І це без урахування криптовалюти. Більша частина коштів, станом на сьогодні, 27 липня, надійшла на рахунки фонду вже після повномасштабного вторгнення росіян. Величезну суму нам переказали небайдужі у майже 866 тисячах платежів", - йдеться у повідомленні.

Представники фонду розповіли, що за ці гроші придбали безпілотний комплекс Bayraktar TB2 з, зокрема, трьома ударними літаками, 25 комплексів "Лелека-100", 10 безпілотників PD-2 з наземними станціями і безліч іншого необхідного на передовій.

Як раніше повідомлялось, на дрони для ЗСУ через платформу UNITED24 зібрали понад 510 мільйонів гривень.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті