Фон дер Ляєн заявила про "значні успіхи" України на шляху до членства в ЄС

Україна з моменту набуття статусу кандидата в ЄС досягла "серйозних успіхів" на шляху до вступу в Європейський Союз. Про це заявила в Європарламенті президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє ЛІГА з посиланням на The Guardian.

Фон дер Ляєн у зверненні до євродепутатів заявила, що Україна досягла значних успіхів на шляху до вступу в ЄС після набуття статусу кандидата у 2022 році.

Ми знаємо, що це нелегко. Право на вступ дається за певні досягнення. Це вимагає завзятої праці та лідерства. Але вже видно великий прогрес, ми бачимо серйозні успіхи, яких відтоді вже досягла Україна", – сказала президентка Єврокомісії.

Вона також наголосила, що підтримка України з боку ЄС продовжуватиметься. Зокрема, Євросоюз "розширить спеціальний захист, наданий українським громадянам, які втекли від війни, що розв'язана Росією".

Фон дер Ляєн розповіла у виступі про долю письменниці та активістки Вікторії Амеліної, яка потрапила під ракетний удар РФ у Краматорську. Депутати Європарламенту вшанували пам'ять Вікторії.

Європейський парламент разом з іншими питаннями обговорює можливість офіційного започаткування переговорів про членство в ЄС для України.

Як повідомлялося, віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина заявила, що Україна буде повністю готовою до членства в ЄС у найближчі 2 роки. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті