Естонія розглядає можливість відправки військ в Україну для "тилових робіт" - ЗМІ

Уряд Естонії обговорює можливість відправки військ у західну Україну, які взяли б на себе непрямі бойові, тилові функції українських військових, щоб звільнити їх для боротьби на фронті. Про це заявив радник президента з національної безпеки Естонії Мадіс Ролл, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Breaking Defense.

За його словами, наразі виконавча влада проводить аналіз такого можливого кроку. Ы хоча "Естонія вважала за краще б вчиняти такі дії в рамках повної місії НАТО, щоб продемонструвати ширшу об'єднану силу і рішучість", він не виключив, що Естонія діятиме у складі меншої коаліції.

"Обговорення тривають. Ми повинні розглядати всі можливості. Ми не повинні обмежувати себе в тому, що ми можемо зробити", - зазначив Ролл.

Він також додав, що не виключено, що країни НАТО, які виступають проти такого кроку, з часом змінять свою думку.

Як зазначає видання, коментарі Ролла з'явилися після того, як глава естонських сил оборони генерал Мартін Херем минулого тижня розповів, що кілька місяців тому в армії обговорювали питання про відправлення військ на захід України для виконання таких робіт, як медичне обслуговування, логістика або протиповітряна оборона деяких західних міст. Однак після того, як ця ідея викликала громадське обурення, ці обговорення припинилися.

Нагадаємо, раніше глава сил оборони Естонії заявив, що його країна здобула б перемогу у війні з РФ. 

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті