Енергосистема України працює у збалансованому режимі після атаки РФ - Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що внаслідок чергової масованої атаки на українську енергетику 26 вересня зазнали обстрілу три об'єкти передачі електроенергії, але енергосистема України працює в збалансованому режимі. Про це він повідомив у Телеграм.

"Цієї ночі ворог здійснив чергову масовану атаку на українську енергетику, застосувавши для цього дрони та ракети. Зокрема, було атаковано три об’єкти передачі електроенергії, один із них - у Миколаївській області. Але своїх цілей російські терористи не досягли - енергосистема України працює в збалансованому режимі, вимкнень електропостачання не заплановано", - написав Шмигаль.

Прем'єр повідомив, що в четвер урядова команда в Миколаївській області оглянула перебіг будівництва інженерного захисту на енергетичних підстанціях.

Урядовці також ознайомилися з процесом встановлення двох когенераційних установок потужністю 1,5 МВт кожна, що забезпечать теплом понад 200 багатоквартирних житлових будинків, п'ять медичних та 24 освітніх заклади.

"Загалом до нового опалювального сезону "Миколаївоблтеплоенерго" зобов’язалося побудувати 5 об’єктів розподіленої генерації на базі газопоршневих когенераційних установок загальною потужністю 5,5 МВт", - підсумував прем'єр.

Як повідомлялося, у ніч на 26 вересня над Україною було збито 66 ударних БПЛА та чотири керовані авіаційні ракети. 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті