Екс-президент РФ Медведєв знов набрехав про перманентні західні санкції проти СРСР - закордон неодноразово рятував радянський народ

Експрезидент РФ Дмитро Медведєв заявив, що санкції західного світу і, насамперед, США, застосовували проти СРСР протягом усього ХХ століття. Цю традиційну для російської пропаганди брехню він укотре озвучив у себе в Телеграм.

«Санкції проти СРСР були все XX століття. Вони повернулися у ХХI в безпрецедентному масштабі», - написав він.

Насправді, навіть визнаючи СРСР «імперією зла», західний світ у критичні для радянської історії моменти приходив на допомогу.

Перший раз «світ капіталу» прийшов на допомогу в 1921-23 роках, коли в «країні рад» стався страшний голод. Голодомор у Поволжі забрав життя близько 5 мільйонів людей і міг би стати ще більш смертоносним, якби не гуманітарна допомога західних країн. Приміром, Сполучені Штати, які офіційно радянську владу не визнавали, відправили в Поволжя продовольства на суму 80 мільйонів доларів. Завдяки цій допомозі щодня вдавалося годувати до 10 мільйонів голодуючих.

Ще масштабнішу допомогу СРСР отримав від Заходу в роки Другої світової війни. За ленд-лізом країна, що воювала проти фашистів, отримала від США озброєння і техніку, включно з танками та літаками, і величезний обсяг продовольства - загалом на суму 9,4 мільярда доларів.

І, нарешті, в останні роки існування СРСР країна знову опинилася на межі голоду. Ті самі «ніжки Буша», про які так люблять розповідати анекдоти, врятували ситуацію. Крім того, на полицях радянських магазинів з'явилися імпортні м'ясні консерви, дитяче харчування тощо.

Таким чином заяви Медведєва про перманентні західні санкції проти СРСР є нічим іншим як спробою підтримувати антизахідні настрої російських громадян. Що стосується нинішніх санкцій, то їх було запроваджено у відповідь на агресивну політику Кремля проти України та порушення Росією всіх норм міжнародного права.  

 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті