Екс-глава "Роскосмосу" Рогозін отримав поранення у свій день народження в окупованому Донецьку (ВІДЕО)

Під час обстрілу Донецька 21 грудня було поранено колишнього голову "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна, який зараз очолює групу військових радників "Царські вовки". Про це повідомляють російські ЗМІ.

Помічник Рогозіна розповів російським агентствам, що Рогозін був поранений під час обстрілу готелю на околиці міста, в якому він перебував.

"Дмитро Олегович отримав поранення у спину. Він госпіталізований. Загрози життя немає", - сказав помічник Рогозіна.

За деякими даними, було обстріляно донецький ресторан, у якому Рогозін відзначав свій 59-й день народження.

Помічник Рогозіна припустив, що "удар мав явно цілеспрямований характер".

"Фахівці схиляються до того, що для удару було використано 155-міліметрову самохідну артилерійську установку CAESAR, розроблену та вироблену французькою фірмою Nexter", - сказав він.

Роґозін пізніше сам підтвердив інформацію про своє поранення в інтерв'ю пропагандистському телеканалу RT.

"Поранений у спину. Житиму. Осколок пройшов у сантиметрі від хребта", - заявив Рогозін, додавши, що "був обстріляний готель у Донецьку", де він знаходився.

Як раніше повідомлялося, в окупованому Донецьку ввечері, 21 грудня "прилетіло" до кафе "Шеш-Беш" на околиці Ленінського району міста в той час, коли в ньому відзначав день народження так званий "керівник групи військових радників" Дмитро Рогозін, та при цьому отримав поранення "глава уряду ДНР" Віталій Хоценко.

Статті

Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Всі статті