Двоє кулеметників "ЛНР", які обстрілювали позиції ЗСУ на сході, отримали 15 і 10 років тюрми – СБУ

За матеріалами СБУ тюремні строки отримали двоє кулеметників "ЛНР", які обстрілювали позиції ЗСУ на сході України. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 8 вересня.

"Обох зловмисників було взято в полон під час бойових зіткнень", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що суд призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном 15 та 10 років відповідно.

Уточнюється, що одним зі зрадників є місцевий житель, який на початку повномасштабного вторгнення добровільно прибув до пункту збору "мобілізованих" на тимчасово окупованій Луганщині.

"У травні цього року він був взятий у полон поблизу селища Катеринівка Попаснянського району, – йдеться в повідомленні. – Співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази його вини за трьома статтями Кримінального кодексу України".

Зазначається, що інший зрадник – раніше засуджений за наркозлочини мешканець Луганщини, який у 2021 році вступив до лав так званої "народної міліції ЛНР".

Підкреслюється, що він воював проти українських військ у районах Кремінної, Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська, потім брав участь у розграбовуванні захоплених підприємств і помешкань місцевих жителів.

Уточнюється, що суд визнав його винним за двома статтями ККУ.

Раніше повідомлялось, що судитимуть двох учасників НЗФ так званої "ЛНР", яких взяли в полон українські військові.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті