Довічне ув'язнення отримала агентка ФСБ з Черкащини

Агентка ФСБ з Черкащини отримала довічне ув'язнення. Про це повідомили в Телеграм-каналі СБУ.

"Завдяки СБУ довічне ув’язнення отримала агентка ФСБ, яка коригувала ворожий вогонь і намагалася влаштуватися до Черкаської ОВА", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що зловмисниця коригувала ракетні удари РФ по території регіону.

"Серед основних цілей агресора були об’єкти військової інфраструктури Сил оборони. Для виконання ворожого завдання агентка виїжджала на місцевість, проводила розвідку і через анонімний чат передавала окупантам координати і детальний опис українських об’єктів. Крім цього, зловмисниця намагалася влаштуватися до Черкаської обласної військової адміністрації. У разі зарахування на посаду вона сподівалася отримати розвіддані про функціонування критичної інфраструктури регіону", - йдеться у повідомленні.

Однак співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисницю, задокументували її злочинні дії і затримали на початковому етапі роботи на спецслужбу РФ.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав зловмисницю винною за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

- ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Окрім максимального терміну покарання у виді довічного позбавлення волі, суд призначив конфіскувати все майно зрадниці.

Раніше повідомлялось про черговий "сімейний підряд": депутатка з Хмельниччини разом із сином та донькою працювала на ФСБ. Усіх затримано, усім загрожує довічне.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті