Добича вугілля на окупованій частині Донбасу впала більш ніж на 40%

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей у 2022 році видобуток вугілля знизився майже вполовину, - повідомив Центр національного спротиву.

"За підсумками 2022 року видобуток вугілля на окупованих територіях Донецької та Луганської областей знизився на 42%", - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що найбільшою проблемою є мобілізація шахтарів до армії ворога, адже наразі шахти укомплектовані менше ніж на 50%.

"В результаті окупанти не планують відновлювати виробництво й поставили задачу пропрацювати процес закриття непрацюючих шахт, або продаж деяких з них за можливості. Зауважимо, що всі ці “приватизації” не матимуть жодної юридичної сили, адже всі ці шахти захоплені й експлуатуються ворогом незаконно. Це розуміють й “потенційні інвестори”, тому ніхто не бажає купляти такий актив. Відтак під “приватизацією” окупанти мають на увазі розкрадання майна шахт через підставні юрособи", - підсумували у Центрі насцспротиву.

Як повідомлялося, главарь "ЛНР" Пасічник прямо визнав, що 58% шахтарів "республіки" відправлені на фронт, внаслідок чого на деяких шахтах працюють по троє людей.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті