До суду скеровано обвинувальні акти щодо колаборантів, які працюють у ворожих адміністраціях Кремінної та Новоайдару на Луганщині

СБУ зібрала доказову базу щодо трьох колаборантів, які працюють у ворожих адміністраціях окупованих Кремінної та Новоайдару на Луганської області. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 13 вересня. 

"Служба безпеки України зібрала доказову базу на колаборантів, які співпрацюють з агресором та обіймають начальницькі крісла в рашистських "адміністраціях" у Новоайдарі та Кремінній Луганської області. ...Ворожі поплічники отримали від СБУ підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Обвинувальні акти щодо двох із них вже скеровано до суду. Санкція статті передбачає до 10 років тюрми та конфіскацію майна", - сказано в повідомленні.

 Зазначається, що одним із них є колишній працівник військомату та депутат селищної ради, який з 2022 р. очолює відділ земельних відносин у так званій "адміністрації Новоайдарського району ЛНР". Задокументовано, що у вересні 2023 року під час влаштованих окупантами псевдовиборів зрадник керував "територіальною виборчою комісією" і забезпечував необхідні "результати" для представників "Єдіной росії".  

Також фігуранткою є його "колега", яка у 64 роки очолює у тій самій "адміністрації ЛНР" відділ "культури, молоді та спорту". До 2014 року вона була директоркою Перевальського палацу культури імені Паризької комуни, взяла активну участь в організації фейкового референдуму й відтоді почала "кар’єру" в окупаційних владних структурах. 

У тимчасово захопленій ворогом Кремінній начальником відділу внутрішньої політики місцевої "адміністрації ЛНР" є ще один колаборант - колишній бойовик НЗФ "ЛНР". З 2014 року цей мешканець Рубіжного воював проти України у складі "козачого" збройного угруповання "імені Платова", а 2022 році прибув до рідного міста разом з російськими військами. Після того, як на чолі окупаційної влади в Кремінній став його подільник, також бойовик російськогобандформування В'ячеслав Третьяков, правопорушника було призначено на "престижну" керівну посаду. 

Раніше повідомлялось, що коллаборант-"полицейский" из Новоайдара на Луганщине приговорен к 14 годам заключения с конфискацией.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті