До 12 років ув’язнення засуджено мешканця Біловодська, який добровільно служив в армії РФ, єдиний вцілів з розбитого підрозділу й потрапив у полон

Старшого мінометника, який добровільно служив в окупаційній армії, воював проти українських військ на Луганщині та Донеччині й потрапив у полон, засуджено до 12 років ув’язнення. Про це повідомила Луганська обласна прокуратура на своєму сайті та СБУ 20 червня.

"За публічного обвинувачення прокурорів Лисичанської окружної прокуратури Луганської області визнано винним громадянина у добровільній участі в незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання - 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права впродовж 15 років обіймати посади у військовій сфері та правоохоронних органах", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в кінці вересня 2023 року мешканець Біловодська у Луганську добровільно підписав контракт на проходження військової служби в збройних силах РФ. На посаді старшого мінометника "2-го мотострілецького батальйону 123-ї окремої мотострілецької бригади" воював у населених пунктах Луганщини та Донеччини. Цей підрозділ входить до складу "2-го армійського корпусу" військ держави-агресора.

Засуджений облаштовував позиції, заступав на бойові чергування та здійснював вогневе ураження позицій ЗСУ.

СБУ уточнює, що в кінці лютого 2024 року в районі Соледару його підрозділ був знищений Збройними Силами України. Фігурант виявився єдиним, хто вцілів. Дві доби він ховався від українських військових у водостічній трубі. Потім вирішив здатись у полон, аби зберегти своє життя.

Раніше повідомлялось, що до 15 років тюрми загрожує колаборанту, який воював проти України у складі окупаційної армії й потрапив у полон під час запеклих боїв на Луганщині

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті