До 10 та 8 років ув’язнення засуджено колишніх голів сільрад з Луганщини Войтенка й Тарасова

За співпрацю з ворогом до 10 та 8 років ув’язнення засуджено двох колишніх голів сільрад з Луганщини - Сергія Войтенка зі Старобільського району та Андрія Тарасова з Щастинського району. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 9 вересня.

"Завдяки матеріалам СБУ, до тривалих термінів ув’язнення за колабораціонізм заочно засуджено колишніх голів Чмирівської сільради Старобільського району та Красноталівської сільради Щастинського району Луганської області. Крім того, суд конфіскував у зрадників транспортні засоби, земельні ділянки та житловий будинок", - сказано в повідомленні.

СБУ не називає призвищ зрадників, але, як уточнюють місцеві журналісти, колишнім головою Чмирівської сільради є Сергій Войтенко, а другим фігурантом є Андрій Тарасов.

Зазначається, що Войтенко очолював орган місцевого самоврядування протягом 20 років, мав нагороди від Української держави. За даними слідства, у липні 2022 року він, на той час уже перебуваючи на пенсії, добровільно пішов служити окупантам. Рашисти призначили його начальником створеного ними «відділу життєзабезпечення села Чмирівка адміністрації Старобільського району ЛНР". 

Сергій Войтенко

Його "колега" Тарасов навесні 2022 року добровільно отримав від окупантів призначення начальником "Красноталівського відділу життєзабезпечення населених пунктів Красна Талівка, Красний Деркул, Талове, Благовіщенка". 

Андрій Тарасов

Дотепер зловмисники реалізують політику агресора у захоплених населених пунктах та беруть участь у заходах окупаційної влади. 

Оскільки вони переховуються на тимчасово підконтрольній ворогу території, вироки винесено заочно. Засуджених оголошено у розшук. Термін відбування покарання рахуватиметься з моменту затримання. 

Раніше повідомлялось, що СБУ оголосила в розшук "парламентарів ЛНР" Леонова й Машкову.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті