Для повноцінного відновлення та будівництва нового Маріуполя необхідно 20 років - Бойченко

Для повноцінного відновлення та будівництва нового Маріуполя необхідно 20 років. Про це заявив мер українського Маріуполя Вадим Бойченко, - повідомляє Телеграм-канал міської ради.

Бойченко зазначив, що до комплексу заходів із відновлення міста входить не тільки ліквідація наслідків окупації та відновлення, а й будівництво нового міста - сучасного, з нової моделлю економіки.

"Якщо говорити про план «Mariupol Reborn», то він складається з двох частин. «План швидких дій» передбачає 2 роки і 154 проєкти. Якщо говоримо про повне відродження міст до тої чисельності населення, яка була до війни –  це 20 років. Зараз звернулися до європейських партнерів, які допоможуть нам визначити чіткі строки та вартість", - сказав Бойченко.

За його словами, наразі все більше міжнародних партнерів готові допомагати у відновленні Маріуполя після деокупації. Міста Європи ділиться своїм досвідом відновлення після Другої світової війни. 

Бойченко зазначив, що план з відродження міста «Mariupol Reborn» реалізовує Маріупольська міськрада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів.

Як повідомлялося, окупанти продають пошкоджене житло маріупольців.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті