Десантники ЗСУ захопили сім російських танків у Курській області

Українські десантники з початку боїв у Курській області затрофеїли сім російських танків, серед яких новий російський Т-90М. Про це Десантно-штурмові війська ЗСУ повідомили у Telegram.

Як повідомляється, бійці 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади затрофеїли новітній Т-90М, чотири машини Т-80 БВМ та два танки Т-72. 

"Я завжди мріяв затрофеїти російський танк", - сказав один з українських десантників.

Військовому разом з воїнами СБУ вдалося захопити декілька нових Т-80 БВМ на околицях міста Суджа в перші дні боїв у Курській області.

За словами офіцера-танкіста Галицької бригади, захоплені танки стануть хорошим поповненням та підсилять танковий кулак львівських десантників в майбутніх боях з росіянами.

Офіцер наголосив, що деякі затрофеїні танки мають невеликий пробіг і практично щойно зійшли з конвеєра, а інші потребують ремонту.

Нагадаємо, раніше українські десантники під час операції у Курській області вже затрофеїли новітній російський танк Т-90М "Прорив", який росіяни покинули без бою.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті