Державний оператор тилу припинив роботу з компанією, яка постачала військовим з Донецького напрямку "сумнівні" продукти

Державний оператор тилу (ДОТ)  припиняє роботу з постачальником консервів для військових на Донецькому напрямку після скандалу з «неїстівними» продуктами. Про це йдеться у повідомленні ДОТ.

Як виявилося, постачальник «Трейд Граніт Інвест» у Донецькій області використав анульований протокол випробувань на консерви тушкованої свинини, які завозили військовим на Донецькому напрямку.

ДОТ встановив, що постачальник кілька разів відвантажив продукцію з недійсними якісними документами.

«Це ставить під сумнів, зокрема, безпосередньо якість і самої продукції. Станом на сьогодні зразки цієї партії відправлені на повторне лабораторне дослідження», — повідомили в ДОТ.

У відповідь Державний оператор тилу припиняє роботу з «Трейд Граніт Інвест» і на рік забороняє брати участь у тендерах ДОТ. Термін санкцій ще можуть переглянути, якщо постачальник підтвердить доброчесність і спроможність належно виконувати договірні зобов’язання.

З 28 жовтня військовослужбовців на Донецькому напрямку забезпечуватимуть постачальники із сусідніх областей. У разі потреби буде залучений інший постачальник через механізм рамкової угоди, запевняє ДОТ.

Окрім того, агенція Міноборони збільшила всім постачальникам штрафи за аналогічні порушення з 20% до 100% від вартості продукції.

«Сподіваюся, це стане уроком для них та запобіжником від вчинення таких недоброчесних дій», — сказав Дмитро Бігунець, директор з управління ризиками та комплаєнсу ДОТ.

У ДОТ пояснили, що зараз процес контролю відповідності обсягів партій заявленим під час відборів для якісних досліджень і зазначених у протоколах випробувань не є автоматизованим. Відповідні документи надаються військовим частинам під час відвантаження товару.

Для того, щоб посилити контроль за обігом продукції, якість якої потребує додаткової уваги, Державний оператор тилу на запит Міноборони планує цифровізувати процес через свою ІТ-систему DOT Chain.

Планується, що без зазначення номера протоколу випробувань чи коли заявлений обсяг уже був вичерпаний відповідно до нього, постачальник не матиме змоги сформувати пакет документів та відвантажити товар.

Нагадаємо, раніше Міноборони звернулося до СБУ щодо перевірки можливих фальсифікацій документів одним із постачальників продуктів харчування.

Статті

Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Всі статті