ДБР відкрило справу щодо недбалості військових "в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці" після удару по Полтаві

Державне бюро розслідувань (ДБР) після удару по Полтаві відкрило справу щодо недбалості військових. Про це з посиланням на власні джерела у відомстві повідомляє "РБК-Україна" 3 вересня.

"Удар балістикою по Полтаві: ДБР відкрило справу щодо недбалості військових", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що кримінальну справу порушили за ч. 4 статті 425 ККУ. 

"Стаття 425. Недбале ставлення до військової служби. ...4. Діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років", - йдеться в Карному Кодексі України.

Відповідно до примітки 1 зазначеної статті, під військовими службовими особами розуміються військові начальники, а також інші військовослужбовці, які обіймають постійно чи тимчасово посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов’язків, або виконують такі обов’язки за спеціальним дорученням повноважного командування.

Раніше з посиланням на Зеленського повідомлялось про 41 загиблого в результаті російського удару по Полтаві.

Раніше також повідомлялось, що в Полтаві пожежу локалізовано, врятовано 25 людей. Розбір завалів триває.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті