Данія підтвердила наявність проблем з танками Leopard, які отримала Україна

Міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен підтвердив проблеми з танками Leopard 1A5, які від його держави отримала Україна, - з посиланням на TV2 пише Lb.ua.

Наша держава отримала 20 танків. У 12 виявилися несправності. 

"На десяти танках, які вже перебувають в Україні, за даними влади Німеччини, є низка незначних несправностей. Ці помилки виправляє українська оборона", - повідомив Поульсен.

Однак є також серйозні несправності. Так, 10 танків, переданих Україні, перебувають у Польщі. Два з них мають серйозні несправності.

Днями з'ясувалося, що від 10 танків, які мали привезти з Німеччини, Україна відмовилася - техніка була настільки зношена, що її неможливо використовувати. 

Танки Україні дарують у межах співпраці Німеччини, Данії та Нідерландів, а ось відповідальність за стан техніки несе Німеччина. Всього мають передати майже сотню танків такого типу.

Наразі українська сторона поки не підготувала механіків, які здатні усувати більш серйозні несправності. Тому німецька оборона та компанія FFG, яка відповідає за ремонт техніки у Німеччині, розпочнуть роботи наступного тижня.

Як повідомлялося, Данія передасть Україні ще 45 танків на потреби Збройних сил. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті