Чехія заборонила в’їзд росіянам без біометричних паспортів

Чехія з 3 липня припинила визнавати небіометричні паспорти РФ. Про це , повідомляє Радіо Свобода з посиланням на чеське міністерство закордонних справ.

«Якщо громадянин Росії з’являється в Чехії з небіометричним паспортом, то він чи вона перебуває тут нелегально, і ми намагаємося вирішити, що з ними робити», – заявила представниця відомства Маріана Вернерова. Вона пояснила, що документи старого зразка легше підробити.

Міністр закордонних справ країни Ян Ліпавський у соцмережі Х написав, що нова вимога до росіян зумовлена питаннями безпеки. 

«Ми не чекатимемо на чергову диверсію. Кожен, хто хоче залишитись у нашій країні, має довести, що він той, за кого себе видає. Тому росіянам буде недостатньо паспортів із небіометричними даними, яким, зокрема, користувалися вбивці у Врбетиці», – наголосив Ліпавський.

Як зазначається, влада Чехії закликає інші європейські країни запровадити аналогічні обмеження. Данія вже також перестала впускати росіян із небіометричними паспортами.

Нагадаємо, Шрі-Ланка офіційно скасувала безкоштовні візи для громадян росії

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті