Чехія після удару по "Охматдиту" передала росії, що вони – "сміття людства"

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський розпорядився викликати посла Росії Александра Змєєвського після удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Про це він сказав у коментарі порталу Seznam Zpravy, повідомляє "Європейська правда".

Ліпавський, який перебуває з візитом у США, доручив чеському МЗС висловити протест московському послу після удару по "Охматдиту"

"Убивці, які нападають на дітей у лікарнях, – це сміття людства. Йому доручили передати це до Москви", – сказав міністр.

У коментарі Seznam Zpravy Змєєвський після виклику до МЗС Чехії повторив, що "це була не російська ракета, це була українська ракета", а зустріч у міністерстві минула "як завжди".

Посла Росії, як нагадує видання, вже втретє з початку року викликають до чеського МЗС: у лютому – у зв'язку зі смертю Навального, а на початку травня – через кібератаки на чеські установи та об'єкти критичної інфраструктури.

За останньою інформацією, внаслідок ракетної атаки вранці 8 липня загинули понад 40 людей.

Розбір завалів на території "Охматдиту" завершили; на Сирці у Києві, де обвалилися два під’їзди житлового будинку, робота триває. Про 33 загиблих внаслідок ракетного удару по Києву відомо станом на 17:00 9 липня.

Раніше у США та Євросоюзі закликали розслідувати удар по "Охматдиту", який має ознаки воєнного злочину.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті