Чеченський уряд у вигнанні звернувся до керівництва України з проханням визнати незалежність Ічкерії. (ВІДЕО)

Уряд Чеченської республіки Ічкерія (ЧРІ), який діє за кордоном, звернувся до президента України, голови Верховної Ради та прем'єр-міністра України про визнання незалежності ЧРІ. Про це оголосили та зачитали звернення Голова уряду ЧРІ Ахмед Закаєв та державний міністр ЧРІ Абдула Ортаханов.

«Уряд ЧРІ звертається до керівництва України із проханням про визнання незалежності Чеченської республіки Ічкерія. Визнання керівництвом України державної незалежності Чеченської республіки Ічкерія стане ще однією політичною перемогою України проти Росії. Давайте разом боротися за вашу та нашу свободу», - йдеться у зверненні.

Абдула Ортаханов, який зачитав його від імені уряду, зазначив, що «уряд ЧРІ під керівництвом Ахмета Закаєва, який діє за кордоном, дотримуючись наступності влади… А також Державний комітет з деокупації Чеченської республіки Ічкерія, який діє за кордоном, одноголосно прийняли рішення звернутися до президента Верховної Ради і уряду із заявою».

У зверненні нагадується, що у 90-91 роках чеченський народ мирним шляхом проголосив державну незалежність Чеченської республіки.

"В даний час ЧРІ окупована Росією, де встановили найжорстокіший режим придушення волі народу", - зачитав Ортаханов.

«Ми готові допомогти народу України всіма дозволеними методами та способами як дипломатичними, так і прямою участю у боротьбі проти російського агресора в ім'я встановлення миру на святій землі України», - йдеться в документі.

Абдула Ортаханов заявив, що урядом ЧРІ підготовлено пакет документів для передачі до вищеназваних інститутів влади. Серед них документи про офіційне визнання ЧРІ Росією та Грузією, зроблені у 90-х роках.

У свою чергу, глава уряду ЧРІ Ахмед Закаєв заявив: «Ми дуже сподіваємося, що наше прохання буде задоволене і Україна визнає незалежність Чеченської держави. Після цього ми маємо намір такі самі пакети документів направляти вже в інші країни, держави, щоб вони визнали нашу незалежність».

Закаєв заявив, що визнання ЧРІ стане початком демонтажу Російської Федерації.

«Весь світ визнав небезпеку існування цієї країни як державного утворення. Тому я впевнений у тому, що початок демонтажу цієї країни, недодержави, цієї терористичної організації під назвою Російська федерація – його не повинно бути. І демонтаж цієї держави – справа всього цивілізованого світу. І почати ми маємо з деокупації Чеченської республіки, і далі маємо звільнити всі інші території окуповані і всі народи та республіки, які сьогодні перебувають у колоніальній залежності від Росії», - сказав Закаєв.

«Впевнений у тому, що сьогодні реально світ поставить крапку на цих катастрофах та трагедіях, які людство відчуває та переживає з боку так званої держави», - резюмував голова Чеченської республіки Ічкерія.

Абдула Ортаханов також подякував усім українцям, які підписали петицію до Президента України про визнання державного суверенітету Чеченської республіки Ічкерія та встановлення з нею дипломатичних відносин. На вечір 17 жовтня петицію зібрала вже понад 24 тисячі підписів із 25 тисяч необхідних для того, щоб на неї відреагував Президент України.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті