Битва за Авдіївку негативно вплине на контрнаступ ЗСУ на півдні - The Economist

Битва за Авдіївку, незалежно від того, чи потрапить місто до росіян, негативно вплине на контрнаступ українських сил на півдні. Про це пише The Economist.

"Після місяців, впродовж яких Україна в ході свого впертого, але повільного контрнаступу карала російські війська, завдаючи їм поразок, з 9 жовтня Росія почала проводити власний тривалий наступ. Центром цієї операції стало прифронтове місто Авдіївка, добре укріплене українськими військами, розташоване неподалік від Донецька. Місто знаходиться у стратегічній кишені, з трьох боків оточеній ворожими позиціями", - пише видання.

The Economist зазначає, що це один з найбільших кроків РФ з весни минулого року, метою якого стала спроба створити "котел" навколо українських захисників і змінити наратив війни на такий, в якому ініціатива знову переходить до росії.

Військовий речник українських сил на півдні Олександр Штупун сказав: "Ворог розглядає Авдіївку як можливість здобути значну перемогу і переломити хід бойових дій". Але чи стане вона головним напрямком нового російського наступу, поки що рано говорити.

"Подібно до того, як Україна влітку виявила, що прорвати добре підготовлену оборону надзвичайно важко, так само і росіяни, схоже, були жорстко покарані за свій штурм Авдіївки", - пише видання.

На думку авторів, боротьба за коксохімічний завод і золовідвал, ймовірно, буде важкою і запеклою в найближчі дні, і незалежно від того, потрапить Авдіївка до росіян чи ні, це все ще матиме негативний вплив на триваючий український контрнаступ на півдні.

"Західні офіційні особи скептично ставляться до того, що лінія фронту зміниться набагато раніше, ніж настане зима. Якщо Україні потрібно посилити Авдіївський фронт, їй, можливо, доведеться перекинути частину сил, які воюють на південь від Оріхова, це ще більше зменшить шанси на прорив до настання зими", - резюмує The Economist.

Як повідомлялося раніше, Авдіївка продовжує зазнавати масованих обстрілів.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті