"Будете нам телефонувати, ми взагалі ваш будинок кинемо": в Маріуполі окупанти замість ремонту будинків просто "відмивають" гроші

Законна влада Маріуполя повідомила про конкретний типовий випадок у захопленому росіянами місті, коли ремонта бригада затягує ремонт будинка, який був розбитий у 2022 році при захопленні. Про це йдеться у повідомленні 31 липня.

Мова йде про будинок по вулиці Троїцькій, 55. 

"Будете нам телефонувати, ми взагалі ваш будинок кинемо", - так відповіли маріуполяцям російські підрядники, які вже рік займаються "ремонтом".

Жителі скаржаться, що робітники лише роблять вигляд ремонту. Будинок досі залишається аварійним. Навесні 2022 року у нього влучив російський снаряд. Половина будинку вигоріла вщент. Половина – вціліла. Тепер, за словами людей, 72 родини два з половиною роки живуть у знайомих або винаймають житло, а інші 72 живуть у вцілілих напіваварійних квартирах. 

У 2023 році окупанти почали "ремонт", обіцяли здати обʼєкт до літа 2024 року. Але за цей час майже нічого не зробили. Строки перенесли, а нещодавно почали вивозити вікна та будматеріали.  Мешканці будинку пишуть, що вже втомилася навіть мріяти про те, що колись повернуться до нормального життя.

"Я і всі жителі горілої частини будинку вже сумніваємося, що зможемо повернутися у своє житло…Як так?! І скільки це може тривати?" – написав один із жителів будинку.

"Подібна ситуація у тисяч маріупольських родин. Окупанти роблять вигляд "ремонтів", а насправді просто відмивають кошти. Люди продовжують виживати…", - підсумували у законній міській раді Маріуполя.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті