Буданов заявив, що українські дрони можуть уражати військові об'єкти в РФ на відстані до 1800 км

Безпілотні системи України здатні уражати російські військові об'єкти на відстані до 1800 км,. Про це заявив у Телеграм керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у День військової розвідки.

"Цього року завдяки успішним діям військових розвідників ми довели світові - Чорне море не належить Росії. Змусили ворога перекидати свій флот на безпечну відстань, залишати морські рубежі, які вони давно вважали своїми. Однак це тільки ілюзія контролю", - написав Буданов.

За його словами, безпечного місця для окупаційної армії РФ тепер не існує, а "покарання може бути відкладено, але ніколи не скасовано".

"Безпілотні системи, над розвитком яких наразі працюють найкращі фахівці, зокрема представники Головного управління розвідки, вже мають змогу уражати військові об'єкти держави-агресора на відстані до 1800 км", - зазначив начальник ГУР.

Він наголосив, що військові аеродроми, які є джерелом постійної загрози для мирних українських міст, "здригаються від повітряних атак".

Крім того, Буданов зазначив, що протягом року кіберфахівці ГУР провели десятки успішних операцій, отримавши для України цінні відомості, проникли в бази даних держави-агресора, виявили слабкі місця у зв'язку. Водночас він наголосив, що це не єдине джерело інформації про діяльність військово-політичного командування Росії, які є в розпорядженні української військової розвідки.

"Побудована в страху і жорстокості російська державність має термін придатності. Тому розширення мережі лояльних прихильників, як і диверсії в глибокому тилу - тривають", - заявив генерал-лейтенант.

Окремо він зазначив, що підрозділи активних дій ГУР на постійній основі залучені до виконання складних бойових завдань як на лінії, так і по лінії розмежування.

"Рішуче йдуть уперед, щоб нести світло свободи. Цінуємо це, бо волю України сьогодні захищають найкращі. Багаторівнева система воєнної розвідки, яку вдалося вибудувати Україні за роки незалежності, - це сукупність відчайдушних зусиль, героїчних вчинків і професійності конкретних людей", - зазначив Буданов.

Начальник воєнної розвідки висловив подяку кожному військовослужбовцю, ветерану, - усім, хто захищає національні інтереси Української держави у складі ГУР Міноборони.

"Реагувати на загрози, захищати життя українських громадян - наш священний обов'язок, від якого ми ніколи не відступимо", - наголосив Буданов.

Як повідомлялося, дрони української розвідки атакували НПЗ та три військові аеродроми РФ. 

 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті