Буданов спрогнозував ситуацію на Східному фронті. Обіцяє, що обійдеться без Армагеддону

Ситуація на східному фронті України залишатиметься досить складною щонайменше місяць, і потім легшою не стане. Також ймовірні загострювання ситуації перед 75-м самітом НАТО. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов в інтерв’ю The Philadelphia Inquirer, - пише "Апостроф".

"Хороша новина полягає в тому, що ніякого Армагеддону не буде. Погана новина полягає в тому, що ситуація досить складна. Вона залишатиметься такою щонайменше місяць, і легшою не стане", - сказав він.

Видання зазначає, що ймовірний тиск з боку Кремля усіма силами на східний фронт перед 75-м самітом НАТО, який пройде у середині липня у Вашингтоні, а також до передачі ЗСУ від США більше артилерійських снарядів та інших критично важливих поставок, які затримав американський Конгрес.

Водночас Росія ще з початку війни намагається захопити весь схід Донбасу, але Буданов зауважив, що Україна зробить все можливе, аби не допустити цього.

Крім того, за його словами, головна мета України - повна деокупація всіх захоплених українських територій.

"У нас немає іншого варіанту, окрім як повернути те, що було окуповано. Інакше стан війни триватиме вічно", - зазначив очільник ГУР.

Розвідник також заявив, що наразі поставки зброї ЗСУ тривають швидше, ніж декілька місяців тому, проте потреби в українських бійців дуже високі, тому "було стратегічно важливо, щоб постачання відновилося". Хоча поставляють тепер зброю швидше, але іще стоїть питання обсягу.

На даний момент Україна відповідає на чисельну перевагу Росії у війні застосуванням високих технологій (БпЛА та засоби радіоелектронної боротьби), в яких українська держава стала світовим лідером, каже Буданов.

"Технології матимуть досить важливий вплив у цій війні", - уточнив він.

Начальник ГУР заявив, що виступав за перехід війни на територію РФ за допомогою дронів далекого радіусу дії ще з перших днів повномасштабного вторгнення. Він казав, що поки війна йде на українській території, вона не торкнеться Росії.

"Саме тому з весни 2022 року ми почали проводити значні операції на російській території, і ми йтимемо далі, чим більше ресурсів у нас буде для цього. І Росія почала це відчувати", - пояснив Буданов.

Він також додав, що поки що ситуація для Кремля не є критичною, але вже середньостатистичний громадянин у західній частині РФ "знає та відчуває, що війна йде, і він сам пережив деякі вибухи". Це впливає на моральний стан мешканців цих регіонів.

Як повідомлялося, Кирило  Буданов заявив, що ракети ATACMS здатні знищити Кримський міст, питання тільки в кількості.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті