Британія продовжить безмитну торгівлю з Україною до 2029 року

Британія в четвер заявила, що продовжить безмитну торгівлю з Україною майже всіма товарами до 2029 року, забезпечуючи Києву продовження сприятливих умов торгівлі після вторгнення РФ. Про це повідомляє Reuters.

"Ця угода надає дуже необхідну довгострокову економічну підтримку Україні, її підприємствам і людям — критично важливу для її відновлення", — сказав молодший міністр торгівлі Грег Хендс, додавши, що підтримка Британії продовжуватиметься "стільки, скільки буде потрібно".

Зазначається, що Британія скасувала мита на всю свою торгівлю з Україною після війни з Росією, яка почалася два роки тому, і раніше вони домовилися, що угода діятиме до березня 2024 року.

Міністерство бізнесу та торгівлі Великобританії заявило, що безмитна торгівля буде продовжена на всі товари на п’ять років, за винятком яєць і птиці, термін дії якого буде продовжено на два роки, і що британські фірми також виграють від скасування мит на експорт в Україну.

Раніше міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що Європа повинна "активізуватися" і надати більше фінансування Україні.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті