Близько тисячі переселенців з Луганщини отримали допомогу у хабах Гірської громади за тиждень

Близько тисячі ВПО з Луганської області отримали допомогу у хабах Гірської громади в кількох регіонах України протягом минулого тижня. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор у своєму Телеграм-каналі 26 серпня.

"Сімейні набори гігієни від МОМ наші ВПО могли одержати у хабі Гірської громади в Києві, – сказано в повідомленні. – Також там тривала видача термобілизни, відвідувачам надавали психологічну допомогу, консультували спеціаліст обласного центру зайнятості, лікар та юрист".

Також у Богданівці працівники ЦНАПу приймали повідомлення про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна. Крім продуктів харчування наші земляки отримували допомогу медичної сестри та фахівця з питань зайнятості.

У Корсунь-Шевченківському видавалися продуктові набори від облдержадміністрації. Приймали лікарі Товариства Червоного Хреста України.

У хабі на Хмельниччині переселенці забезпечувалися продуктовими наборами, іграшками та підгузками. Представники Норвезького Червоного Хреста проводили первинний огляд, надавали консультації дорослим та дітям.

На Полтавщині жителі Луганщини отримували правову допомогу від юристів БФ "Право на захист", у хабі можна було одержати ковдри, пледи.

"Загалом протягом тижня майже 1000 ВПО отримали допомогу у хабах при Гірській громаді", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що адміністратори лисичанського ЦНАПу працюватимуть в Запоріжжі та Обухові з вересня (адреси).

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті