Близько 500 мешканців Запоріжжя заявили про пошкоджене житло після нічного удару по місту

Понад півтисячі мешканців Запоріжжя, житло яких понівечено ударами ворога сьогодні вночі, звернулися по допомогу до місцевої влади. Про це повідомила секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко у Телеграм 25 вересня. 

"Роботи з ліквідації наслідків нічного обстрілу тривають. Масштаби великі. ...Постраждалі мешканці та ті, хто долучився до розбору завалів, мають змогу відпочити, випити гарячі напої та отримати першу допомогу в муніципальних автобусах поруч із місцями прильотів", - сказано в повідомленні. 

До розбору завалів після нічного удару по Запоріжжю долучились не лише працівники комунальних служб (цу кількадесят працівників), а й інші мешканці.

За словами Харченко, станом на 10:00 понад півтисячі мешканців міста, житло яких понівечено ударами ворога, було зареєстровано службами міста. Найбільше пошкодженого житла у Вознесенівському районі Запоріжжя. Обстеження та реєстрація пошкоджень в квартирах та приватних будинках тривають.

Уточнюється, що серед тих, чиє житло понівечив ворог і люди пільгових категорій. Для них діє програма надання фінансової підтримки мешканцям м. Запоріжжя, житло яких було пошкоджено в наслідок ракетного обстрілу. Розмір одноразової допомоги - 15 тисяч гривень. Передбачено також щомісячну фінансову допомогу для оренди житла у розмірі 10 тисяч грн для тих, хто не зможе повернутися у власну оселю.

Харченко також зазначила, що допомогу місту у відбудові надають представники міжнародних благодійних організацій та громадських об'єднань: "Проліска", "Артак", "Сонце Юа", "Посмішка ЮА", Товариство червоного хреста України, "Карітас", "єПраво на захист" та "Добробат".

Раніше повідомлялось, що росіяни 23 вересня ввечері вдарили по Запоріжжю: вбито одну людину і двох поранено.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті