Блінкен заявив, що Україна має право проводити військові дії в Криму для свого захисту

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна має право проводити військові дії в тимчасово окупованому Криму для свого захисту. Про це він сказав під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, - пише УНІАН.

"Останніми тижнями ми працювали над тим, щоб прискорити постачання допомоги на передову, щоб українці отримали все необхідне для боротьби з триваючою російською агресією. Звичайно, роль відіграє надзвичайна мужність і стійкість самих українців, які справляються з проблемами в Харкові і на сході країни, але за необхідності продовжують боротися з Росією в Криму, а також у Чорному морі", - підкреслив він.

Також він прокоментував безпекову угоду, яку нещодавно підписали президенти США та України. Блінкен очікує, що перед самітом НАТО ще близько 20 країн зроблять так само, аби зміцнити підтримку для України. "Це є доказом, чітким доказом того, що всі наші партнери з Україною на довгострокову перспективу. І якщо пан Путін розраховує на те, що він переживе Україну, переживе будь-кого з нас, то він помиляється. Він помиляється. І знову ж таки, я думаю, що ви побачите саміт, який ще більше наголосить на цьому", - запевнив він. 

За його словами, українська стратегія, реалізацією якої займаються США, демонструє ефективні результати відбиття російської агресії. 

"І це було зроблено напрочуд успішно, пам'ятаючи, що метою Путіна з першого дня було стерти Україну з мапи, покласти край її існуванню як незалежної країни, приєднати її до Росії. Це не вдалося. Але в майбутньому ми хочемо переконатися, що Україна досягла успіху, що вона міцно стоїть на власних ногах, у військовому, економічному, демократичному плані. І це саме те, що ми допомагаємо Україні зробити. І це є ознакою успіху в майбутньому", - зауважив держсекретар США. 

Статті

Країна
26.06.2024
19:45

Якщо проблем немає – їх треба створити. Медреформа по-запорізьки

Всі лікарі-чоловіки, які беруть участь у протестних акціях, або підписують звернення проти ліквідації, отримали повістки і  тепер мусять збиратися на передову, від інших вимагають звільнитися.
Світ
25.06.2024
16:20

"Зеленський українцям до смерті своєї посланий". Російські ЗМІ про Україну

"...Той же Янукович, на мій погляд, як перша особа у владі, що змінює київський режим, не зможе вже відбутися".
Донбас
23.06.2024
18:44

Жителям "ДНР" обіцяють будинки з басейном і люксові курорти на морі. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні стрічки окупаційних ЗМІ Донбасу були щедро наповнені повідомленнями і заявами про небувалий приплив в економіку "республік" багатомільярдних інвестицій. Однак, якщо уважно вчитатися в бравурні звіти, то стає зрозуміло, що...
Всі статті