Блінкен оголосив про новий пакет підтримки для України на $325 мільйонів

Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про новий пакет підтримки для України, що передбачає фінансування для допомоги українській енергосистемі та гуманітарну допомогу, - пише "Інртерфакс.Україна".

"Сьогодні ми оголошуємо про виділення $325 млн нового фінансування на відновлення енерго- та електромереж України, й ми залучимо додаткову підтримку від країн G7+, коли в найближчі кілька тижнів у нас відбудеться зустріч Координаційної групи з енергетики", - сказав Блінкен на пресконференції з британськими та українськими колегами в Києві.

Також він оголосив про виділення $290 млн нової гуманітарної допомоги для надання важливих послуг, таких як безпечна питна вода, їжа, житло, медицина, людям "в Україні та по всьому регіону, які були переміщені внаслідок війни Путіна".

"І, нарешті, ми оголошуємо про виділення $102 млн додаткового фінансування на гуманітарне розмінування, щоб допомогти очистити територію від мін і нерозірваних боєприпасів, які Росія залишила по всій Україні", - повідомив Блінкен.

Як повідомлялося, Велика Британія оголосила про виділення щонайменше 242 млн фунтів стерлінгів на підтримку України перед обличчям безперервних російських атак, а також про розгортання 484 млн доларів фінансової підтримки та постачання військового обладнання.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті