Білий дім: "Ми не проводимо червоних ліній для Ізраїлю"

США не проводять червоних ліній для Ізраїлю в його діях проти бойовиків ХАМАС. Про це заявив офіційний представник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі на прес-брифінгу 27 жовтня, - повідомляє "Голос Америки".

Кірбі заявив, що Вашингтон підтримує право Ізраїлю на самооборону після того, як 7 жовтня бойовики ХАМАС (визнана США терористичною організацією) вбили 1400 осіб на півдні Ізраїлю.

"Сполучені Штати не намагаються диктувати Ізраїлю обмеження", - заявив Кірбі на тлі інформації, що надходить про розширення ізраїльської військової операції в секторі Газа проти бойовиків ХАМАС.

"Ми не проводимо червоних ліній для Ізраїлю", - підкреслив Кірбі.

Він не став коментувати розширення наземної операції Ізраїлю.

За словами Кірбі, Сполучені Штати продовжують обговорювати з Ізраїлем мету операції, необхідність захисту цивільного палестинського населення в Газі, зусилля із забезпечення безпечного повернення ізраїльських заручників і необхідність розгляду питання про те, що буде після проведення наземних операцій у Газі.

"Від самого початку ми вели і будемо вести з ними [Ізраїлем] розмови про те, як вони це роблять. І ми не соромилися висловлювати нашу заклопотаність з приводу жертв серед цивільного населення, супутнього збитку і тих методів, які вони [Ізраїль] можуть вибрати", - сказав Кірбі. За його словами, друзі можуть і повинні висловлювати стурбованість. "А ми [з Ізраїлем] - друзі", - пояснив Кірбі.

У повідомленні наголошується, що розширення наземної операції ізраїльської армії відбувається в той час, коли Сполучені Штати намагаються організувати гуманітарну паузу в постачанні палива та гуманітарної допомоги мирному населенню Гази. Яким чином розширення наземної операції вплине на зусилля з організації паузи, поки що незрозуміло.

Кірбі також розповів журналістам, що США проводять "активні переговори" з Ізраїлем щодо гуманітарної паузи, яка потрібна для звільнення заручників у секторі Газа.

"Ми абсолютно переконані, що якщо можна буде зробити паузу, щоб дозволити звільнити заручників, то ми абсолютно підтримаємо це, і ми вважаємо, що Ізраїль має це підтримати", - заявив Джон Кірбі, пообіцявши, що США "продовжать чинити тиск на партнерів у регіоні", щоб домогтися звільнення заручників.

"Якщо для цього буде потрібна локалізована пауза, то ми її абсолютно підтримаємо. Ми підтримуємо будь-які зусилля, щоб заручники благополучно повернулися додому до своїх сімей", - сказав Кірбі.

Як повідомлялося, Генасамблея ООН своєю резолюцією закликала до перемир'я в зоні палестино-ізраїльського конфлікту: Україна, США і РФ проголосували по-різному.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті