Більше 2 тисяч дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування перебувають в евакуації за кордоном

Через вимушену евакуацію в результаті російської агресії 2155 українських дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування перебувають за кордоном. Про це повідомив голова Державної служби України у справах дітей Петро Добромільський.

"І наша мета – не лише повернути їх додому, в Україну, а й гарантувати безпеку та знайти сімʼї для них! Саме тому була створена спеціальна робоча група при Мінсоцполітики, що займається розробкою плану повернення до України дітей, яких у складі закладів було евакуйовано за межі України. Ми разом із понад 40 фахівцями працюємо над тим, щоб провести якісний моніторинг становища цих діток та їхніх індивідуальних потреб.  Крім того, пріоритетним питанням залишається обʼєднання рідних братів і сестер, які на момент вторгнення виховувалися за віком у різних інституційних закладах і були евакуйовані до різних країн", - зазначив Добромільский.

Він наголосив, що всі евакуйовані діти мають повертатися до України в сімейні форми виховання (усиновлення, опіка/піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу). Хотів би наголосити щодо усиновлення.

"Вже зараз, не чекаючи повернення дітей із-за кордону в заклади, кандидати в усиновлювачі з України можуть прийняти їх у свою родину. Познайомитись із дитиною можна як при безпосередньому виїзді за межі країни, так і онлайн. Така система вже працює. Під час спілкування через відео-дзвінок дитина знайомиться з потенційними батьками і потім вони можуть забирати її до нового дому", - зазначив він.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті