Безпілотники атакували промислові об'єкти в Калузькій і Смоленській областях РФ

Вночі 20 квітня безпілотники атакували промислові об'єкти в Калузькій і Смоленській областях РФ. Про це повідомили в Телеграм глави цих регіонів.

Так, губернатор Калузької області Владислав Шапша повідомив, що "вночі в Малоярославецькому районі внаслідок вибуху БПЛА в районі електропідстанції було незначно пошкоджено енергетичну інфраструктуру".

"Постраждалих немає. Оперативні служби перебувають на місці й усувають пошкодження", - заявив Шапша, не уточнюючи приналежності БПЛА.

Водночас губернатор Смоленської області Василь Анохін заявив, що приблизно о 2-й годині ночі в Кардимівському районі області "сталася спроба атаки українських БПЛА на об'єкт паливно-енергетичного комплексу".

"У результаті роботи сил ППО літальні апарати були збиті. Однак унаслідок падіння уламків сталося загоряння ємності з паливно-мастильними матеріалами. Наразі на місці події працюють розрахунки МНС і ліквідують відкрите полум'я. Відомості щодо постраждалих уточнюються. Розслідуванням цієї ситуації займаються спеціальні служби та компетентні органи. Просимо населення зберігати спокій", - повідомив Анохін.

Міноборони країни-агресора про нічні атаки БПЛА не повідомляло. Відомство обмежилося повідомленням, що "припинило спроби атаки із застосуванням БпЛА літакового типу по об'єктах на території РФ" з 21.00 до 22.00 19 квітня. Провину за атаки агресор традиційно поклав на "київський режим".

"Черговими засобами ППО три українські безпілотні літальні апарати знищено над територією Бєлгородської області", - запевнили в міноборони РФ.

Як повідомлялося, щонайменше 25 безпілотників атакували Бєлгород і Бєлгородську область РФ у ніч на 19 квітня.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті