Безкоштовного житла для мешканців Маріуполя, які втратили свої будинки і квартири, не буде: доведеться купувати

Безкоштовного житла для жителів Маріуполя, які втратили свої будинки і квартири, не буде. Це випливає із заяви віце-прем'єра РФ Марата Хуснулліним за підсумками його поїздки на окупований Донбас.

Він розповів про нібито великі обсяги житлового будівництва. Однак, судячи з його слів, індивідуальні будинки і квартири не будуть виділятися жителям Маріуполя, які втратили своє житло під час військових дій.

Так, говорячи про індивідуальні будинки, яких на сьогодні в Маріуполі зводиться всього 50, Хуснуллін зазначив, що придбати їх можна буде, "використовуючи виплати за втрачене житло", отримати які вдається далеко не всім нужденним.

Що стосується багатоквартирного житлового будівництва, то, за словами російського чиновника, виділено п'ять майданчиків загальною площею понад 14 га. Забудовники готові будувати на них багатоповерхові будинки, але ці проєкти реалізовуватимуться "з використанням позабюджетних коштів", тобто інвестувати в будівництво будуть покупці квадратних метрів у новобудовах. Нібито забудовники згодні продавати житло в іпотеку. Однак матеріальне становище мешканців Маріуполя, які втратили не тільки дах над головою, а й усе майно, не дасть їм змоги купувати дороге житло в кредит навіть під 2% річних.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті