Басманний суд Москви заочно заарештував Юлію Навальну

Юлію Навальну заочно заарештували в РФ. Про це з посиланням на пресслужбу Басманного суду Москви пише "BBC News. Русская служба" 9 липня.

"Юлія Борисівна втекла від органів попереднього слідства, у зв'язку з чим її оголошено в розшук", - ідеться в повідомленні судової пресслужби.

Уточнюється, що Басманний суд Москви за клопотанням слідства ухвалив рішення про взяття під варту Юлії Навальної, вдови політика Олексія Навального. Про це повідомила пресслужба московських судів. Навальну обвинувачують в участі в екстремістському співтоваристві (ч. 2 ст. 282.1 КК РФ). Вона перебуває за кордоном.

"Минулого тижня Юлія Навальна стала головою правозахисної організації Human Rights Foundation, змінивши на цій посаді Гаррі Каспарова. Навальна тоді заявила, що співпраця з HRF допоможе їй і всій команді ФБК (визнаний у Росії екстремістською організацією і заборонений) "продовжити справу Олексія", - пише також BBC. 

В інтерв'ю журналу "Time" Навальна обіцяла продовжити справу чоловіка, щоб "дати людям надію". 

"І найбільше я хочу, щоб Кремль і його чиновники зрозуміли: якщо вони вбили Олексія, то я встану на його місце", - цитуються слова вдови Навального.

Раніше повідомлялося, що дружина Президента України Олена Зеленська відхилила запрошення Білого дому взяти участь у зверненні президента США Байдена до Конгресу цього четверга, оскільки її хотіли посадити поруч із вдовою російського опозиціонера Навального Юлією Навальною.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті