Байден звернувся до Конгресу - просить продовжити термін використання $5,8 мільярда для України

Адміністрація Президента США Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням продовжити дію президентських повноважень щодо передачі озброєнь (Presidential Drawdown Authority, PDA) до 2025 року. Це дозволить зробити доступними приблизно 5,9 млрд доларів для військової допомоги Україні після завершення фінансового року 30 вересня.Про це повідомляє The Hill, передає Укрінформ.

Білий дім попросив включити продовження фінансування в постійну резолюцію, запропоновану спікером Палати представників Майком Джонсоном. Термін використання цих коштів закінчується наприкінці цього місяця.

«У нас залишилося 5,9 мільярдів доларів в рамках Presidential Drawdown Authority. Всі ці кошти, окрім 100 мільйонів доларів, мають бути використані до кінця фінансового року», - повідомив речник Пентагону генерал-майор Пет Райдер.

Помічник конгресмена повідомив виданню, що за відсутності продовження фінансування, адміністрація Байдена могла б оголосити про надання військової допомоги Україні на суму 5,8 млрд дол. до 1 жовтня, а потім використати решту року для відправки обладнання - проте це менш привабливий варіант.

За його словами, також можуть виникнути певні юридичні проблеми з виділенням 5,8 мільярдів доларів одразу, наприклад, якщо певні складові будуть відсутні на складі, що стане, вочевидь, перешкодою.

Ухвалення Конгресом США рішення про продовження PDA на суму 5,8 млрд доларів дозволить Білому дому продовжувати відправляти Україні військову допомогу невеликими партіями кілька разів на місяць.

Як повідомлялося, у квітні президент США Джо Байден підписав закон, який дозволив передати на підтримку України понад 60 млрд дол. Станом на початок вересня із загального пакету невикористаними залишалося понад 6 млрд дол. Адміністрація США має до кінця місяця витратити ці 6 млрд доларів на військову допомогу Україні або ризикує втратити ці кошти.

Міністерство оборони США повідомило, що співпрацює з Конгресом, щоби не втратити це фінансування після завершення фінансового року.

У США бюджетний рік триває від 1 жовтня до 30 вересня наступного року.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті