Байден засудив масований удар росії по українських містах

Президент США Джо Байден засудив масований удар росії по українських містах. Про це повідомляє офіційний сайт Білого дому 10 жовтня.

«Сполучені Штати рішуче засуджують ракетні удари, завдані сьогодні росією по Україні, зокрема, по Києву. В результаті загинули та були поранені цивільні особи та знищені об'єкти, що не мають військового призначення. Ці удари вкотре демонструють абсолютну жорстокість незаконної війни пана путіна проти українського народу. Ми висловлюємо співчуття сім'ям та близьким тих, хто був безглуздо вбитий сьогодні, а також бажаємо одужання тим, хто був поранений", - заявив Байден.

За словами президента США, російські атаки тільки ще більше зміцнюють рішучість Сполучених Штатів підтримувати народ України стільки, скільки потрібно.

"Разом із нашими союзниками та партнерами ми продовжуватимемо карати росію за її агресію, притягувати путіна та росію до відповідальності за звірства та військові злочини, а також надавати підтримку, необхідну українським силам для захисту своєї країни та свободи. Ми знову закликаємо росію негайно припинити цю неспровоковану агресію та вивести свої війська з України", - наголосив Байден.

Нагадаємо, президент Латвії закликав передати Україні всю зброю, яка допоможе прискорити поразку РФ.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті