Байден дав зрозуміти, що не збирається вибувати з перегонів і має намір перемогти Трампа

Президент США Джо Байден на передвиборчому мітингу в Північній Кароліні 28 червня заявив, що має намір перемогти свого суперника, колишнього президента-республіканця Дональда Трампа, на листопадових президентських виборах. Про це повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що при цьому Байден не зробив жодних натяків щодо того, чи розглядатиме він можливість виходу з президентських перегонів після слабких результатів, досягнутих ним за підсумками дебатів, які стривожили його колег-демократів.

"Я тут у Північній Кароліні з однієї причини: я маю намір перемогти в цьому штаті в листопаді", - сказав Байден на мітингу в південному штаті через день після очної сутички зі своїм суперником - дебатів, які розглядаються як поразка 81-річного президента.

"Я знаю, що я не молода людина, - наголосив Байден, натхнений скандуванням натовпу. - Я б не став балотуватися знову, якби всім серцем і душею не вірив, що зможу виконати цю роботу. Ставки занадто високі".

У соцмережі Х Байден написав: "Друзі, можливо, я не так легко ходжу і не так гладко говорю, як раніше. Можливо, я не так добре дискутую, як раніше. Але що я точно знаю, так це те, як говорити правду".

"Голос Америки" нагадує, що словесні затримки Байдена й інколи заплутані відповіді під час дебатів посилили побоювання виборців щодо того, що він, можливо, не зможе відслужити ще один чотирирічний термін, і спонукали деяких його колег-демократів замислитися, чи зможуть вони замінити його на листопадових виборах у США.

Хакім Джеффріс, лідер Демократичної партії в Палаті представників США, ухилився від прямої відповіді на запитання, чи вірить він, як і раніше, у кандидатуру Байдена.

"Я підтримую демократичну більшість у Сенаті. Ми збираємося зробити все можливе, щоб повернути собі Білий дім у листопаді. Спасибі всім", - сказав він журналістам.

Інші демократи заявили, що оцінять різні варіанти найближчими днями. На запитання, чи варто їм шукати іншого кандидата, член Палати представників Джим Макговерн відповів: "Я ще не дійшов якогось висновку".

Передвиборчий штаб Байдена заявив, що зібрав 14 мільйонів доларів у четвер і п'ятницю, і оголосив про свою найкращу годину збору коштів відразу після вечірніх дебатів у четвер.

Передвиборчий штаб Трампа заявив, що в ніч дебатів зібрав 8 мільйонів доларів.

Три оглядачі New York Times закликали Байдена вийти з перегонів.

Один донор Байдена, який побажав залишитися анонімним, назвав його виступ "дискваліфікаційним" і передбачив, що деякі демократи повернуться до закликів до нього піти у відставку.

Це дало б партії час обрати ще одного кандидата на своєму національному з'їзді, який розпочнеться 19 серпня.

Один зі співробітників передвиборчого штабу, який побажав залишитися невідомим, сказав, що вони розчаровані діями Байдена і сподіваються, що це спонукає провідних стратегів переосмислити свій підхід.

Але інші помічники і союзники в приватному порядку заявили, що не думають, що відповідна реакція поставить під загрозу його шанси на перемогу.

Колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі та інші високопосадовці-демократи, зокрема ймовірні кандидати на заміну, як-от губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом, заявили, що не відмовляються від Байдена.

Як повідомлялося, після дебатів демократи у США заговорили про можливу заміну Байдена іншим кандидатом на виборах.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті