Авдіївка тримається попри те, що окупанти штурмують місто щодня

Окупанти на Донецькому напрямку продовжують штурмувати Авдіївку. Місто повністю пошкоджене російськими атаками, проте гуманітарна ситуація тут під постійним контролем місцевої влади та військовослужбовців, повідомляє FREEДОМ.

"Приблизно за 400 метрів від старої частини міста вже тривають ближні бої, можна чути стрілецьку зброю. За словами українських військовослужбовців, спроби штурмів тут бувають фактично щодня. Ситуація непроста, проте всі райони забезпечуються продовольством, волонтери, попри відсутність безпеки, приїжджають і привозять людям усе необхідне", - йдеться у повідомленні.

Українські військові кажуть, що стримати щоденні наступи ворога не просто, проте додають, коли противник зазнає втрат, одразу відходить на раніше зайняті позиції.

“Є таке відчуття (що вони намагаються кожного дня штурмувати). Зараз вони зупинилися, сьогодні зупинили атаки. На мою думку, тільки тому, що втратили дуже багато людей, два танки, кілька бойових машин піхоти, і зараз вони перегрупуються і знову підуть. Тільки втрати зупиняють на якийсь час”, — сказав військовослужбовець ЗСУ з позивним “Техас”.

Зазначається, що змінивши кабінети на броньовані автомобілі, багато співробітників військової адміністрації вже рік займаються волонтерством. Людям намагаються привезти хліб, а тим, хто залишається доглядати за вихованцями, корми для тварин.

Волонтерами стали і місцеві жителі. За їх словами, Авдіївка на 100% пошкоджена атаками окупантів. У місті мешкають близько 2,5 тисяч осіб. Є сім’ї з дітьми, але більша частина тих, хто залишився, — самотні люди похилого віку.

Попри постійні обстріли, в Авдіївці продовжують працювати кілька продуктових магазинів, єдиний лікар щодня приймає пацієнтів, є аптека і працюють комунальні служби.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті